Evenementenkalender

Platform Grebbelinie in Leusden Datum: vrijdag 31 maart 2017 - Leusden

Op 31 maart wordt het tiende Grebbelinie platform georganiseerd. Voor de tweede keer wordt Leusden aangedaan. Na de aandacht voor het inundatie- en natuurgebied De Schammer in 2015, is de liniedijk in Leusden aan de beurt. Zoals bij alle platforms speelt het buitenprogramma een wezenlijke rol: tijdens een mooie wandeling over de liniedijk worden tal van projecten aangedaan die de linie in en door Leusden weer zichtbaar hebben gemaakt. Verschillende zandzakcoupures, kunstwerken, bruggetjes, een speelkazemat en meer maken deel uit van de route. Eenmaal binnen klimmen initiatiefnemers op de militaire zeepkist om ideeën te delen. 

Het platform wordt bezocht door mensen die werk willen maken van de Grebbelinie: vrijwilligers, beheerders, bestuurders, ondernemers en omwonenden zoeken naar gemeenschappelijke belangen en werken samen.

U kunt zich aanmelden door een mail aan: secretariaat@o-gen.nl 

Klik hier voor meer informatie over deze activiteit


Opening Beeldenroute Grebbelinie 2017 Datum: zaterdag 13 mei 2017 - Forten en dijken van de Grebbelinie in Renswoude

In de zomer van 2017 zijn tal van kunstwerken te zien die door het kunstenaarscollectief 14Karaats zijn gemaakt. Van 13 mei tot en met 1 oktober 2017 blijven de werken zichtbaar voor het publiek. Een folder/brochure biedt achtergrondinformatie bij het werk en de kunstenaar. Oorlog en de Grebbelinie vormden en vormen de inspiratiebronnen voor de kunstenaars. Er zijn verschillende startplekken, waaronder restaurant De Dennen, pannenkoekenhuis De Bijenmarkt, Camping De Grebbelinie en het Fort aan de Buursteeg.

Klik hier voor meer informatie over deze activiteit


Grebbelinie wandeltocht 10, 20 en 40 km Datum: zaterdag 27 mei 2017 - Cultuurhuis De Breehoek

Ook in 2017 wordt de Grebbeliniewandeltocht georganiseerd. Wandeltochten van 10, 20 en 40 kilometer leiden de wandelaar door de vele aarden fortificaties en langs betonnen kazematten. Voor wie een paar edities heeft gemist zal tijdens de wandeling ontdekken dat er weer nieuwe elementen aan de linie zijn toegevoegd, zoals het mooie educatieve centrum in Woudenberg, een fraai stuk Lunterse Beek bij Renswoude en diverse kunstprojecten. De 40 km-lopers zien onderweg tevens het nieuwe bezoekerscentrum dat in mei nog in aanbouw is.

Het startpunt is net als vorig jaar Cultuurhuis De Breehoek in Scherpenzeel. Tijden volgen nog.

Klik hier voor meer informatie over deze activiteit