Evenementenkalender

Filmavond met lezing Mobilisatie Leusden Datum: donderdag 21 maart 2019 - Grebbelinie Bezoekerscentrum, 19.30 inloop

In 1939-1940 maakte dhr. Schreuder filmbeelden van de Grebbelinie bij Leusden. Donderdag 21 maart zijn ze te zien bij het Grebbelinie Bezoekerscentrum, dat de oude films liet digitaliseren. 

Het tweede deel van de avond wordt gevormd door een lezing van Marinus van Santen, rondleider in Huis Doorn en voormalig docent geschiedenis. Wonend op loopafstand van de bunkers en restanten van loopgraven van de Grebbelinie, werd zijn interesse als kind al gewekt. 

Vooraf aan de filmvertoning is de expositie van het bezoekerscentrum geopend vanaf 19.00 uur. Deze is gratis te bezoeken bij deelname aan de avond. De lezing en filmvertoning is gratis toegankelijk voor Grebbelinie Paspoorthouders. Zonder paspoort bedraagt de entree € 5,- per persoon.

19:30 Inloop voor de filmvertoning met koffie en thee en aansluitend vertonen en analyseren van de filmbeelden. Na de pauze (20.30 uur) is de lezing door Marinus van Santen. 21:30 Afsluiting

Klik hier voor meer informatie over deze activiteit


Wandel langs 92 WO2 slachtoffers Datum: zaterdag 4 mei 2019 - 14.00 Begraafplaats Munnikenhof Veenendaal

Voor de 10e keer zet de Historische Vereniging Oud Veenendaal (HVOV) een route uit langs de graven van 92 WO2 slachtoffers die begraven liggen of hebben gelegen op de Algemene Begraafplaats aan de Munnikenweg te Veenendaal. 

Om 14.00 uur zal burgemeester Gert-Jan Kats samen met nabestaanden, belangstellenden en leden van de werkgroep Graven Oorlogsslachtoffers Munnikenhof, de wandeling langs de graven maken. Bent u nabestaande, dan ziet de historische vereniging u graag op 4 mei op de begraafplaats. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Bij het hek bij de hoofdingang van de begraafplaats wordt een box bevestigd waaruit men een plattegrond kan halen.

De tekstborden blijven staan van zaterdag 4 mei 2019 tot zondag 12 mei 2019

De begraafplaats is gelegen aan de Munnikenweg 4, 3905 MH Veenendaal

Klik hier voor meer informatie over deze activiteit