Gastenboek

Het gastenboek


gastenboek berichten 1-25 van 25

geplaatst door: steven hooij

donderdag 23 februari 2017 22:51

leuke info over ede kazernes artillerie maar ik mis wat.Mijn grootvader de majoor Enter was bij 8 RVA te Ede met de mobilisatie ging hij naar Zeeland met het 17 RA een afsplitsing van 8RVA niets over de jongens die naar Zeeland gingen of heb ik het mis ?


geplaatst door: Gerard Muller, St. Grebbelinie

maandag 31 oktober 2016 15:47

Dag Sieka,
Ds. Overduin was in 1939 dominee in Arnhem.
Wellicht werd hij als veldpredikant gemobiliseerd in de Grebbelinie, waar hij kennis maakte met uw opa.
Van 1953 tot 1963 was hij dominee in Veenendaal (mijn woonplaats) en is daar in 1983 overleden.


geplaatst door: Bert Rietberg (redactie)

donderdag 27 oktober 2016 08:19

De Stichting Grebbelinie heeft veel belangstelling voor het dagboek. Omdat u de Grebbeberg noemt in uw bericht zouden we het dagboek graag willen delen met Stichting de Greb, die zich speciaal inzetten voor dat deel van de linie. Zou u een berichtje kunnen sturen naar info@grebbelinie.nl? De stichtingen kunnen u mogelijk ook helpen aan informatie over (het regiment van) uw opa.


geplaatst door: Sieka Drint-Walma

woensdag 26 oktober 2016 21:00

Mijn opa was gemobiliseerd in Amerongen. Hij moest tijdens de oorlog naar de Grebbeberg om daar te vechten. Zijn naam: Jan Smit, geboren 25 november 1910 te Schildwolde. In mobilisatietijd was hij al getrouwd met Sieka Zeeman en hij had een dochtertje, Anna.(1938,mijn moeder). Woonplaats Wagenborgen. Hij was bevriend met Lute Meester uit Friesland. Mijn opa heeft een dagboek bijgehouden totdat de oorlog begon. Daarna heeft hij er weinig meer over verteld. Tenminste niet over zijn eigen gevechten. Wel over een dominee. Ik meen ds. Overduin en misschien ook ds. Poort? Alle informatie is welkom. Ik heb ook een copie van zijn dagboek. Welke instelling zou er evt. een copie van willen?


geplaatst door: oorlogsgraven@oudveenendaal.nl

dinsdag 27 september 2016 15:42

De werkgroep Graven Oorlogsslachtoffers Munnikenhof Veenendaal (Historische vereniging oud Veenendaal) is op zoek naar foto's van :

Christiaan Johannes Brouwer
Geboren in Nieuw-Vennep op 19-11-1918.
Hij was dienstplichtig korporaal en kok bij de 2e Compagnie van het 3e Bataljon van het 10e Regiment Infanterie van de Koninklijke Landmacht. Gesneuveld op 13-05-1940 bij Prattenburg. Na een veldgraf in mei 1940 herbegraven in Veenendaal.

Anne Bosma
Geboren in Ede op 15-08-1920.
Hij was dienstplichtig soldaat bij de Staf van het 4e Grensbataljon van de Koninklijke Landmacht. Is gesneuveld op de Oirschotseweg te Moergestel. Gesneuveld te Ede 14-05-1940. Hij woonde aan de Mulderslaan te Gelders Veenendaal.


geplaatst door: Peter Hulscher

zaterdag 16 juli 2016 21:45

Wij waren 16 juli 2016 op de ere begraafplaats.
Het is indrukwekkend om dat te zien ,ook hebben we de met een gids de grebbelijn bewandeld ook heel veel informatie gekregen van de gids.
Alleen er liggen twee personen begraven die Van Ewijk heet ene J Van Ewijk en G.W Van Ewijk maar als je op de site kijkt staan bij bijde personen dezelfde grafsteen afgebeeld .
Verder alle lof voor de mensen die dit geheel in ere houden , en dat wij het nooit mogen vergeten wat er in die tijd is gebeurd.


geplaatst door: Matty Koning

maandag 11 juli 2016 21:01

Een gedeelte van het Grebbeliniepad vanaf de Boswachter in Leusden tot de museumbunker is totaal overwoekerd met brandnetel, braam en riet. Er is bijna niet meer te lopen en als het geregend heeft helemaal niet meer. Ik weet niet of er binnenkort gemaaid kan worden?


geplaatst door: Bert Rietberg (redactie)

donderdag 02 juni 2016 22:11

Beste Madelinde,
Er zijn veel korte wandelroutes langs de Grebbelinie, deels Klompenpaden. Het complete Grebbeliniepad loopt van Bunschoten-Spakenburg via Rhenen naar Ochten in de Neder-Betuwe(of andersom). De bijbehorende wandelgids is te vinden in de webshop. De wandeling is verdeeld in 14 etappes en is in totaal 91 km lang.


geplaatst door: Madelinde van der Giessen

donderdag 02 juni 2016 16:36

Goedendag,

Ik zou graag een keer de Grebbelinie willen bewandelen.
Jammer genoeg kan ik alleen nergens de wandelroute vinden. Waar hij begint en eindigt.

Groeten Madelinde


geplaatst door: Bert Rietberg (redactie)

vrijdag 20 mei 2016 08:44

Geachte heer Bakker,
Ik heb uw bericht doorgestuurd naar leden van de organisatie. Ik hoop dat men erin slaagt om zoveel mogelijk te voorkomen wat u schetst.


geplaatst door: Ruud Bakker

donderdag 19 mei 2016 16:00

Vandaag donderdag 19 mei zou ik met mijn 87 jarige moeder voor het eerst de museumbunker bezoeken.
Bij aankomst om 14.45 uur bleek dat de bunker gesloten was, terwijl wordt aangegeven dat in dit jaargetijde de bunker van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend zou zijn....Iets oprichten kost energie, tijd en geld maar onderhoud en openstelling in stand houden is nu al een probleem.


geplaatst door: Steven Spielberg

vrijdag 29 april 2016 17:48

Beste WO 2 fanaten,

Ik vroeg me af, die film "De Grebbeberg" gaat die er nou werkelijk komen? De site van de film zegt "in 2016 in premiere", dat lijkt me sterk. Wie weet hier meer van?


geplaatst door: Bert Rietberg (redactie)

woensdag 09 maart 2016 07:52

Geachte C. Keizer, als u een mailtje stuurt naar info@grebbelinie.nl proberen we u te helpen met uw vraag over uw vader.


geplaatst door: C.Keizer

woensdag 02 maart 2016 17:00

Ik zou graag meer informatie willen over mijn vader J.H.B. Keizer wonende te Stad-Delden. Hij is des tijds opgeroepen voor de mobilisatie van Nederland.
Helaas heb ik alleen maar een paar foto's die ik niet terug kan vinden onder de vele foto's op de site van de stichting de Grebbeberg.
Afgelopen zondag ben ik eerst op de Grebbeberg wezen kijken, zeer indrukwekkend
Met vriendelijke groet,


geplaatst door: Bert Rietberg (redactie)

dinsdag 26 januari 2016 08:41

Geachte heer Van Maanen, dank voor uw bericht betreffende het Grebbeliniepad. We nemen uw opmerking mee in de routecontrole. Heel veel mooie (en schone) kilometers gewenst door de Grebbelinie!


geplaatst door: Jan van Maanen

vrijdag 22 januari 2016 14:49

Zojuist met het traject Ochten - Opheusden een start gemaakt met het mooie Grebbeliniepad in ons geboorteland De Betuwe. Jammer dat langs de Meezendreef onder Kesteren zoveel zwerfvuil langs de weg ligt. Bij het Van Waldeck Pyrmontplein staat het routevignet verkeerd, staat in de richting Rhenen i.p.v. Opheusden, waarna meteen links naar Rijnbandijk.


geplaatst door: Bert Rietberg (redactie)

dinsdag 25 augustus 2015 07:57

Geachte mevrouw Lut, dank voor uw melding. Inmiddels is een mail verstuurd naar de groep vrijwilligers die het openen en sluiten regelt. Er was in deze vakantieperiode een vervanger geregeld, maar er is kennelijk iets misgegaan in de communicatie.


geplaatst door: Lut mevr.

donderdag 20 augustus 2015 23:45

Vandaag 20 augustus naar Leusden geweest.
Wilde museumbunker bezoeken.
Maar ........deur gesloten.
Volgens openingstijden zou het open moeten zijn.
Geen briefje op de deur.
Ook VVV wist nergens van.
Jammer.....


geplaatst door: Matty koning

donderdag 30 juli 2015 23:19

Ik weet niet of het al bekend is bij u maar er is een grote boom over het pad gevallen tussen De kanoverhuur Berg en Leusden.


geplaatst door: bas

donderdag 30 juli 2015 19:24

ik weet niet of het bij jullie bekend is dat er in leusden noch een bunker is. deze zag ik niet op de kaart.
hij licht op de kruising keerkade rondeel.
er is een klein stukje van te zien.
wat ik erg jammer vind is dat ze deze bij de bouw van de wijk er grond over hebben gestort. mvg bas


geplaatst door: Bert Rietberg (redactie)

woensdag 24 juni 2015 16:38

Beste Van Viegen,
Het deel van het beton dat zichtbaar is in het weiland betreft één van de drie mitrailleurkazematten van het type S7 die in de Grebbelinie gebouwd zijn. De ander twee staan in Veenendaal en op de Asschatterkeerkade. Het exemplaar aan de Biesbosserweg is deels onder de grond verdwenen. Van wie meer informatie heeft over deze 'verdwijntruc' ontvangen we graag een mail op info@grebbelinie.nl , omdat we hier vaker vragen over krijgen.


geplaatst door: van viegen

dinsdag 23 juni 2015 18:04

Ik zoek informatie over de bunker in het weiland aan de biesbosserweg/woudegge in Renswoude. wie kan mij helpen


geplaatst door: Michiel

dinsdag 12 mei 2015 16:54

1. S3 bij fietsbrug naar Het Vliet
2. S3 achter woontorens Het vliet in weiland
3. B kazemat op heuvel in weiland achter Beekridder
4. S3 met klimkoker bij bruggetje Cohensteeg op liniedijk
5. Enkele door verwijderen lindedijk bij de Horst industrieterrein
6. Zie ook brokstukken soms op de lindedijk, bijvoorbeeld achter de Grienden. Hoorde verhaal dat er daar ooit een geruimd is omdat het het uitzicht van de burgemeester zou bederven die plannen had daar te gaan wonen. Die idioterie kon toen nog blijkbaar :-)


geplaatst door: Michiel

dinsdag 12 mei 2015 16:46

Aantal geruimde kazematten in Leusden?


geplaatst door: Bert Rietberg (redactie)

maandag 13 april 2015 08:58

Geachte Jan B. Bollemeijer, als u een mail stuurt naar info@grebbelinie.nl kunnen we zien of we u verder kunnen helpen. Aan de hand van bijvoorbeeld een regimentsnummer valt bijvoorbeeld al veel te vertellen. Maar ook ander materiaal kan veel informatie opleveren voor u en daarmee voor anderen. Het vinden van echt persoonlijke verhalen is veel moeilijker aangezien er 50.000 militairen in de Grebbelinie waren gelegerd.


Captcha
[1-25]