Archeologiedagen

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 18 mei 2021
De hele dag

Categorieën Geen Categorieën


RRANGEMENT ARCHEOLOGIEDAGEN 18 EN 19 JUNI vanaf 10.30

De Stichting Grebbelinie organiseert samen met de AWN (Nederlandse Archeologievereniging) en het Grebbelinie Bezoekerscentrum een tweetal archeologiedagen in de Grebbelinie. Op beide dagen wordt één betonnen onderkomen voor pantserafweergeschut tijdelijk zichtbaar gemaakt tijdens het onderzoek in de Batterij aan de Schalmdijk. Op het Fort aan de Buursteeg ziet u o.a. een reconstructie van zo’n onderkomen. Bij het arrangement is de expositie in het centrum, een korte rondleiding, een bezoek aan het archeogisch onderzoek en een kopje koffie/thee inbegrepen.

Reserveren: u reserveert een startmoment, waardoor u in alle rust kan genieten van een bijzondere archeologie-ervaring, die start in het Grebbelinie Bezoekerscentrum in Renswoude.

Voor zowel vrijdag 18 als zaterdag 19 juni kan een arrangement worden gereserveerd dat start tussen tussen 10.30 en 15.00 uur . Aanmelden kan via het contactformulier op de website van het Grebbelinie Bezoekerscentrum: https://www.grebbeliniebezoekerscentrum.nl/contact Het aantal personen per tijdslot is aan maxima gebonden: groepsgrootte maximaal 4 volwassenen. Als het om één huishouden (adres) gaat, dan mag de groep groter zijn. Mocht u op de dag van de reservering gezondheidsklachten ervaren (koorts, luchtwegklachten, benauwdheidsklachten, niezen), of u heeft nauw contact gehad met iemand die deze klachten vertoont, of als u nog wacht op de uitslag van een coronatest, dan moeten we u (helaas) vragen thuis te blijven.

U kan op het formulier aangeven op welke dag en tijd u wil komen (ieder kwartier start een ‘tijdslot’) en met hoeveel personen u komt. (mochten er kinderen bij zijn, vermeldt u dat ook even?) Dankzij de (verplichte) reserveringen kunnen we ervoor zorgen dat het bezoek aan de expositie voor iedereen een ruime en rustige ervaring wordt en dat het bezoek aan het archeologisch onderzoek over de dagen gespreid wordt.

Het arrangement bestaat uit:

Bezoek expositie Grebbelinie bezoekerscentrum met de wisselexpositie Renswoude 40-45
Korte rondleiding over het noordelijk bastion van het Fort aan de Buursteeg met gids
Wandeling of korte fietstocht op eigen gelegenheid van het Fort aan de Buursteeg naar de Batterij aan de Schalmdijk (800 meter)
Een uniek kijkje bij archeologisch onderzoek van betonnen onderkomens voor pantserafweergeschut door AWN.
Uitleg door de Stichting Grebbelinie over de Batterij aan de Schalmdijk
Bezoek aan een zichtbaar gemaakte en herstelde tankversperring met paneel op de Schalm
Kopje koffie/thee/(drankje voor kinderen) bij de Grebbelounge
De combikaartjes voor de rondleiding, expositie en koffie kan u afrekenen bij de balie van het Grebbelinie Bezoekerscentrum. Hier ontvangt u tevens een tweetal brochures: over het Fort aan de Buursteeg en de Batterij aan de Schalmdijk. Parkeren kan op de parkeerplaats van het Grebbelinie Bezoekerscentrum aan de Klompersteeg. Het adres van het Bezoekerscentrum is Buursteeg 2, 3927EJ Renswoude. (tel. 085-0410110)

De prijs van het arrangement is € 8,50 p.p.