Fietsroute Grebbelinie Veenendaal Achterberg Rhenen

In 2015 werd de tweede fietsgids geintroduceerd, met een route door het zuiden van de linie bij Veenendaal, Achterberg en Rhenen. Onderweg worden diverse fortificaties aangedaan, zoals het het Hoornwerk aan de Grebbe, het Fort aan de Buursteeg, de linie van Juffrouwwijk en de Batterij aan de Schalmdijk. Ook het Ereveld op de Grebbeberg en diverse landgoederen liggen langs de route.

De gids. De gids vertelt in 72 pagina’s het verhaal van de strategische ligging van de Grebbeberg en de sporen van het bekendste Nederlandse slagveld uit de meidagen van 1940. Als voorbereiding op de fietstocht kunt u lezen over 31 bezienswaardigheden zoals de frontlijn van Veenendaal, kasteel Prattenburg, de bastions op de uiterwaarden en de stoplijn op de Grebbeberg. Een routebeschrijving en een uitklapkaart maken het eenvoudig om de route te volgen.

Lengte wanneer u de routebeschrijving in de gids volgt: 38 km. Wie zich strikt aan het fietsknooppuntensysteem wil houden, fietst 35 km. Voorts zijn er suggesties opgenomen voor routeverkortingen. Wie wil kan de tocht in twee etappes verdelen met twee verschilllende startpunten(24 en 19 km).

Startpunt. U kunt deze fietsronde op elk gewenst punt starten, vele restaurants en parkeerplaatsen liggen langs de route zoals Restaurant 3 Zussen aan de Kerkewijk, het Paviljoen Hotel op de Grebbeberg en Pannekoekenhuis de Bijenmarkt bij het Fort aan de Buursteeg. De laatste is formeel het startpunt aan Dijkje 1 te Renswoude, maar de route kan in feite op elk gewenst punt starten.

Oplaadpunten. Aan de voet van de Grebbeberg vindt u bij de Grebbesluis een oplaadpunt voor de elektrische fiets. Weet u langs de route nog een ander oplaadpunt? Mail info@grebbelinie.nl

Verkoopadressen fietsgids Grebbelinie zuid: n.n.b. Verkoopt u de fietsgids langs de route? Mail naar info@grebbelinie.nl Dan vermelden we uw bedrijf. Via de webshop: Bestellen fietsroutegids Veenendaal, Achterberg en Rhenen.