Er zijn geen evenementen gevonden

Schrijfwedstrijd Grebbelinie door Zimihc

Door Bert Rietberg. Bron: Persbericht Zimihc, zondag 05 juli 2009 12:12
Categorie: Recreatie

Zimihc, huis voor amateurkunst, organiseert een schrijfwedstrijd over de Geheimen van de Linie. Zimihc kreeg de opdracht voor de wedstrijd van de stuurgroep Grebbelinie. Het project maakt onderdeel uit van de activiteiten in het kader van "de Grebbelinie boven Water!"

DichterGrebbeliniedag

Podiumdichter Gijs ter Haar op de Grebbeliniedag. Foto van www.grebbeliniedag.nl

Zimihc nodigt iedereen uit mee te doen aan de schrijfwedstrijd over de Grebbelinie. Er zijn mooie prijzen te winnen, waaronder een mini-laptop met overnachting in een Liniehut. Met de wedstrijd wil de organisatie het publiek laten kennis maken met het mooie, historische gebied op een kunstzinnige manier. De deelnemers kunnen een zelfgeschreven verhaal of gedicht insturen over wat voor hen het geheim van de Grebbelinie is. Is het een donkere bunker waar de geest van Duitse soldaten nog rondzweeft? Is het een grote steen waar een Franse soldaat zijn liefdesbrieven altijd schreef? Is het gewoon dat ene stukje prachtige natuur? 

De Grebbelinie is een stuk Nederland waar prachtige natuur wordt afgewisseld met de herinneringen uit verschillende tijdperken. Tijden van oorlog, bezetting en welvaart. Veel werken aan de Grebbelinie zijn bewaard gebleven, maar deze schrijfwedstrijd gaat op zoek naar de verloren geheimen die met de tijd vervlogen zijn.

Meedoen
Stuur het verhaal (maximaal 1.250 woorden) of gedicht voor 4 september 2009 op via www.geheimenvandelinie.nl. Op die site is tevens het reglement te vinden en een pagina met meest gestelde vragen.

Prijzen
1e prijs: Mini-laptop en een overnachting in een liniehut

2e prijs: Arrangement Eemland: fietstocht met workshop naar keuze

3e prijs: Kadobon van 100 euro: te besteden voor diner en wandel/kanotocht

4e tot en met 10e prijs: Kadobon van 50 euro: te besteden voor diner en wandel/kanotocht


Terug naar het nieuwsoverzicht